Så här fungerar det

1

Skogen fotograferas med hjälp av TRESTIMA® -appen. Bilderna förs över till TRESTIMA® -molntjänst för analys.

2

I molntjänsten mäts stammarnas diameter, längd och trädslag. Maskinseendet kompletteras av en person vid behov. På detta sätt garanteras ett tillförlitligt resultat även vid avvikande bildsituationer.

3

Med hjälp av informationen fått från proven beräknas en träd-ID rapport bara på några minuter. Rapporternas information skickas även till apparaten, så att man kan följa både resultat och mätningskvalitet allt eftersom mätningen fortskrider.

Informationen sparas i molntjänsten

Trestima Oy - Metsänmittausjärjestelmä, metsänmittaus pilvipalvelu

Mätningshändelser samt resultat sparas automatiskt till TRESTIMAs molntjänst. All sparad information sparas även som back-up och det finns obegränsad mängd lagringsutrymme.

Du kan granska informationen i efterhand via molntjänsten både som enskilda prover samt som en helhet mot en karta.

Man kan tillföra information om gränser och mönster, då de även skickas till appen.

Träd ID kan skrivas ut direkt som rapporter, eller den råa datan kan föras över per automatik till den informationsbas som kunden önskar för vidare hantering.

Bekanta dig med molntjänsten genom att logga in med dessa uppgifter: Användarnamn: test, Lösenord: test

TRESTIMA®-systemets nytta

TRESTIMA® -systemet har massor av fördelar jämfört med traditionella metoder:

Mätningen är objektiv

Mätarens påverkan på resultatet är minimal.

Mätningen är exakt

Med systemet uppnås under 5% felmarginal av timmerarealen. Mätningen kan fortsättas tills felet är tillräckligt litet.

Mätningen är snabb

Ett hektar kan mätas på under 5 minuter.

Mätningen dokumenteras

Resultatet av mätningen tillsammans med provbilderna och platsinformationen sparas in i framtiden och man har en flexibel åtkomst till informationen via molntjänsten.

Mätningen är mer mångsidig

Systemet berättar, förutom den traditionella trädinformationen, även antalet stammar, stockprocent samt ålder på timret.

Appen styr mätningen

För att garantera ett gott resultat.

TRESTIMA®-systemet passar alla nya användargrupper

Trestima Oy - Metsänmittaus, metsäarviot

Skogsplanerare

Snabba på arbetet kring planering genom att mäta timmerinformation via bilder. TRESTIMA®-appen fungerar även som ett smidigt hjälpmedel för att spara terränginformation och fungerar utmärkt ihop med MTS och SOLMU -kodare, så du kan spara information enligt skogsinformationsstandard på ett snabbt och enkelt sätt. I vår nättjänst kan du komplettera informationen eller korrigera mönstergränser samt få ut mätningsresultaten i XML.-format för vidare hantering.

Köpare

Estimera volymer av timmer, kvalitet av trädslag eller enskilda stamnummer med hjälp av bilder. Spara sträckan du har gått via GPS för att avgränsa avverkningsområdet. Maskinseendet kan styras för att estimera kvalitet av timmer samt kapningssimulatorn som finns tillgänglig som tillägg kan berätta mer om tillgängligheten av de trädslag man efterfrågar.

Trestima Oy - Metsänmittausjärjestelmä, metsänsuunnittelijalle ja puunostajalle

Mäklare

I din ficka har du marknadens mest exakta och effektiva verktyg för skogsestimering. Du kan förbereda de områden som ska mätas via din dator eller påbörja mätningen enkelt genom att ta upp telefonen ur fickan och starta TRESTIMA®-appen. Områdets timmerestimat skapas enkelt, snabbt och exakt genom att ta bilder. Resultatet kan delas till exempel på tomtens försäljningsannons genom en smidig elektronisk rapport eller man kan få ut den i XML.-format för vidare hantering.

Myndigheter

TRESTIMA®-skogsmätningssystem möjliggör ett flexibelt och snabbt sätt att möta timrets egenskaper i olika situationer. Appen är flexibel och kräver ingen djupdykning i skogsinventeringen. Appen kan spara olika bild- och textobservationer tillsammans med GPS-position.

Trestima Oy - Metsänmittausjärjestelmä, puunlaatu

Skogsägare

Skogsägare samt småföretagare kan använda TRESTIMA ®-skogsmätningssystem genom att registrera sig till tjänsten på www.forestmeter.com.

Förfrågningar

Vill du veta mer ? Ring oss eller lämna en kontaktförfrågan via formuläret.

Simo Kivimäki +358 50 387 2891


    SäljSimo Kivimäki