Mät stubbhantering för att t ex förebygga rotröta genom att ta bilder på de stubbar som behandlats med lösning. Appen berättar hur väl lösningen har spridit sig på den behandlade stubbens yta.

Mätning avg stubbhantering

I Finland är det avverkarens ansvar att förebygga rotröta. Ett av hanteringssätten är behandling av stubbar med en bra lösning. Applicering av lösningen sker automatiskt när harvestern kapar trädet. För att förebyggandet ska anses som lyckad, ska minst 85% av stubbens sågyta var täckt av lösning. TRESTIMA har tillsammans med Finland Skogscenter tagit fram en produkt, som mäter stubbhanteringen på ett enkelt, exakt och objektivt sätt. Resultatet går att få fram snabbt och kan delas som en rapport.

Trestima Oy - Kantokäsittelyn mittaus

TRESTIMA appen för mätning av stubbhantering är enkel: ta en bild på stubbarna genom att rikta kameran nedåt. För att sammanställa en täckande mätning bör minst 10 stubbar fotograferas. Mätningen tar, beroende på objekt, ca 5-10 minuter. Resultatet är klart inom några minuter från den sista bilden, och kan ses både på den mobila enheten via appen samt via TRESTIMAs webtjänst. Mätningsrapporten med tillhörande bilder kan lätt delas med de berörda

Förfrågningar

Vill du veta mer ? Ring oss eller lämna en kontaktförfrågan via formuläret.

Simo Kivimäki +358 50 387 2891


    SäljSimo Kivimäki